maandag 10 januari 2011

Relaxt begin bij familie in Christchurch

Bij aankomst in Christchurch werden we opgehaald door Tonika (familie van Cyril, nicht van Cees). Het was wel even spannend aangezien wij er ruim een uur over gedaan hadden om door de douane en controle te komen, maar gelukkig stond ze daar toen wij met twee enorme fietsdozen de aankomsthal in liepen. De fietsen pasten gelukkig net in de auto, want wij mochten officieel nog niet fietsen omdat wij nog geen helm hadden. Dit vonden wij niet zo erg want we waren erg moe van de lange reis. We zijn meteen even gaan liggen en toen we bij Tonika en haar man Chris thuis aankwamen en werden 's avonds pas weer wakker. Zaterdag voelden we ons al een stuk beter en hebben we inkopen gedaan in een stadje in de buurt; Rangiora. Een leuk detail van boodschappen doen; het wordt voor je ingepakt! Zondagochtend zijn we naar het strand geweest en daarna hadden we een barbeque bij de zus van Tonika, Yvonne en haar man Tony. Daar hebben we een hoop mensen leren kenen, het was erg gezellig en super mooi weer! Iedereen vond het leuk dat wij helemaal uit Nederland kwamen en van plan waren te gaan fietsen door Nieuw Zeeland. Het is erg leuk om met 'locals' te praten over onze reis, we krijgen veel tips. Vandaag hebben we wat inkopen gedaan in een buitenwijk van Christchurch en hebben we vanaf een hoog punt genoten van het uitzicht op Christchurch. We doen morgen nog een dagje rustig aan en bereiden onze reis verder voor bij Tonika thuis. Deze week willen we de omgeving van Christchurch verkennen en mogen vanaf donderdag bij Yvonne logeren. We hopen dit weekend te beginnen aan onze reis richting Invercargill. We hebben de tip gekregen om het eerste gedeelte van onze reis de bus te nemen naar Twizzel en vanaf daar te gaan fietsen. Hiermee slaan we het saaie gedeelte over, hier zijn alleen koeien met schapen en schapen met koeien te zien. We nemen dus de bus, maar daarna gaan we wel echt fietsen hoor!

Zie de Foto's

4 opmerkingen:

 1. Klinkt goed allemaal! Fijn dat jullie zijn opgevangen door de familie. De reis is begonnen jeeeeaaah!!! wat zullen jullie je vrij voelen na AL dat geregel/ingepak/etc.etc. Nu zijn jullie er eindelijk, en wat een vooruitzicht... 1 jaar gaan en staan waar je zelf wilt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. o ja met willem gaat het super goed, hij gaat gewoon naar buiten nu en heeft het parkje rondom de school gevonden. Hij komt er weer aangehobbeld zodra ik 'm roep bij de voordeur. Goed he!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi vakantiegangers

  Wat leuk om weer wat te horen. Mijn vakantie zit er helaas al weer op, en jullie hebben nog 360 te gaan. Wat is het leven toch oneerlijk... :p

  Maar genoeg gelul over mijn, veel fiets plezier.... oh bus plezier :p

  xxxxx Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om over jullie avonturen te lezen. Hier is het negen uur in de morgen, ik drink mn koffie, vanmorgen even geen ochtendkrant maar verhalen over koetjes, schapen, barbeques & fietsdozen. Goede verhalen, het is net of ik ook even op vakantie ben.
  Veel succes op de eerste bus & fiets etappes, geniet ervan!

  Groeten Bjorn

  BeantwoordenVerwijderen

Voeg hier reactie toe