zaterdag 5 maart 2011

Mavora Lakes, Queenstown en kiwi's

Na de fijne tijd bij Fien en Joop Invercargill was het weer tijd om op te stappen en Nieuw Zeeland verder te gaan verkennen. De Westkust schijnt namelijk erg mooi te zijn. Aangezien we anders in tijdsnood zouden komen besluiten we de bus te nemen naar Mossburn. We nemen niet de reguliere weg maar een bijna autoloze gravel road.

Om 12 uur komen we aan in Mossburn en worden we gelijk getrakteerd op harde tegenwind. Gelukkig weten we dat de we af zal buigen waardoor de wind later minder zal worden. Door de tegenwind heeft Laura nu niet alleen van 1 knie maar van beide last gekregen waardoor we genoodzaakt zijn om eerder te stoppen en in het wild kamperen. De volgende dag rijden we door naar Mavora Lakes waar we besluiten te overnachten.

Mavora lakes
Mavora lake

Er is geen kraanwater maar vernomen van andere bezoekers dat het water uit het meer te drinken is. We geloven dit graag want het water is erg helder, ook smaakt het aanzienlijk beter dan kraanwater met chloorsmaak! Dit is de eerste camping waar we in aanraking komen met kleine vervelende vliegjes genaamd Sandflies, gelukkig zijn het er nog niet al teveel maar we hebben er wel onze handschoenen en vliegennetjes voor aangetrokken. Sandflies zijn ontzettend snel en de beten jeuken verschrikkelijk.

De volgende dag, als de zon schijnt, ziet het meer er werkelijk prachtig uit en we kunnen ons voorstellen dat hier een aantal Lord of the Rings scenes zijn opgenomen. We fietsen richting Walters Peak, het landschap is erg mooi! Deze keer geen hek langs de weg, de koeien lopen los en we fietsen slingerend langs de koeienvlaaien. Het is wel spannend als we recht op een stier af fietsen die pas op het laatst aan de kant gaat. Op deze weg komen we geen auto's tegen. Een paar keer moeten we door een klein stroompje water fietsen.

River crossing nummer 2

Na de gehele dag licht te zijn gestegen komt dan eindelijk de afdaling. We moeten alleen flink bij remmen want de weg zit vol gaten en hobbels. Na de afdaling hebben we de wind in de rug en vliegen we, de loslopende schapen ontwijkend, het laatste stuk naar Walter peak. Na een heerlijke kop koffie op het terras met uitzicht op het prachtige meer, zien we de stoomboot aankomen die ons naar Queenstown brengt. Het is echt een oude klassieke tocht met dikke zwarte rook uit de schoorsteen, inclusief piano en meezingende passagiers.

Zie ginds komt de.....

Uitzicht op Queenstown vanuit de boot
Queenstown

We besluiten 2 dagen in Queenstown te blijven. De eerste dag bezoeken we het Kiwi and birdlife park en zien we voor het eerst Kiwi vogels in het echt. Kiwi's zijn nachtdieren dus is de ruimte wel erg donker. Zodra onze ogen aan het donker gewend zijn is het een prachtig gezicht. We komen op het juiste moment want we zien ze eten en spelen met elkaar. Laura is gelijk helemaal verliefd op deze beestjes en twijfelt erover of dit niet haar lievelingsdier wordt ipv de dolfijn.

Kiwi
Kiwi!!

De dag erna gaan we naar de bieb en de stad. In de bieb kopieren we het door ons lang gezochte boek 'Pedallers Paradise South Island'. Een erg handig boek waar fietsroutes in beschreven staan, onmisbaar voor een fietsvakantie in Nieuw Zeeland. In de bieb maken we een kleine aardbeving mee. Later in de stad komen we erachter dat Christchurch door deze aardbeving flink getroffen is. Gelukkig horen we de volgende dag dat met onze familie daar alles nog goed is.

Alle foto's en video's van Mavora Lakes, Queenstown en kiwi's zie hier (Kies 'show info' voor de beschrijving)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voeg hier reactie toe