maandag 21 februari 2011

Invercargill -Bluff -Te Anau - Milford Sound

Na de fietstocht met zware tegenwind kwamen we aan bij Fien en Joop.'s Avonds werd er heerlijk (vegetarisch) voor ons gekookt. Zondag hebben we kennis gemaakt met Shirley en Bob die meelunchten en zelfgemaakte scones meegenomen hadden, erg lekker! 's Middags zijn we samen met Fien en Joop naar het hoogste punt van Bluff gereden. Helaas was het erg mistig waardoor we Stewart Island niet konden zien. Daarna zijn we door gereden naar Stirling Point, de bekende richtingaanwijzer waarmee we natuurlijk even op de foto moesten.

Laura, Cyril, Fien en Joop
DSC01117

Stirling Point bij Bluff
DSC01121

Op maandag hebben we inkopen in Invercargill gedaan. Wederom weer te veel Merino kleding in de uitverkoop gekocht en 's avonds hebben we lekker bij de Japanner gegeten. Vergeleken Christchurch en Dunedin is Invercargill vrij klein. Bij het informatiepunt was ook een gratis toegankelijk museum met Tuatara's. Een Tuatara was meer dan 100 jaar oud.

Oude Tuatara
DSC01132

Op dinsdag zijn we vroeg opgestaan, Fien en Joop wilden ons meenemen naar Te Anau en Milford Sound. Het was een paar uur rijden naar Te Anau. Daar aangekomen hebben we onze baggage in de accommodatie gelegd en hebben we even snel geluncht. Om half twee moesten we ons melden bij de boot die ons naar de glowworm caves zou brengen. We hadden heel veel mazzel met het weer, zon en voor de verandering niet bewolkt. De boottocht was erg mooi, we hebben dan ook veel foto's gemaakt. Aangekomen bij de caves bleken wij in de eerste groep te zitten die naar binnen mocht. De ingang van de grot was erg lang en je moest een paar meter gebukt lopen. Binnen was het vrij donker, maar zodra je ogen aan het donker gewent waren ging het wel. We moesten een stuk door de grot lopen en zagen de effecten van de kracht van water in de wand en een mooie waterval. Daarna gingen we op een boot de glowworm cave in. Het was pikdonker in de grot en het enige wat je zag waren kleine blauwe lichtjes boven je. Het was erg mooi om te zien. Toen we weer buiten waren kregen we nog een kleine presentatie te zien over de glowwormen. Ze blijken ongeveer negen maanden in de grot hangen en proberen met hun lichtgevende achterkant insecten te vissen aan kleverige draadjes. Als ze genoeg gegeten hebben transformeren zij in een soort vlieg, paren ze en gaan ze dood. Als vlieg zijnde eten ze dus niet. Ook de boottocht terug was weer prachtig en hebben we heerlijk op het winderige dek in de zon gezeten. 's Avonds heerlijk gegeten bij The Fat Duck, waar je echt geweldige toetjes kan bestellen.

Glowworm Caves
DSC01151

De volgende dag moesten we weer vroeg op omdat het nog een eind rijden was naar Milford Sound. De weersvoorspellingen waren goed, maar het was helemaal bewolkt. Toen we vlak bij Milford Sound waren klaarde de lucht opeens op en ging de zon schijnen, wat een mazzel! De boottocht door Milford Sound was geweldig, de bergen lijken recht uit het water op te stijgen. Verder hebben we twee watervallen gezien en een aantal zeehonden die op een rots aan het slapen waren. De boot kwam zo dicht bij de watervallen dat iedereen op het dek nat werd. Ook hier hebben we weer veel foto's gemaakt.

Milford Sound
DSC01199

Waterval gefilmd vanaf de boot


Bijna een Kiwi
DSC01183

Op de terugweg zijn we nog even gestopt bij een plek met een waterval en een gletsjer. Daar wilden we naar toelopen, alleen bleek het een stuk verder dan het leek. Na een vermoeiende rotsige wandeling kwamen we bij het ijs aan en toen moesten we weer naar beneden. En we wilden Fien en Joop niet te lang laten wachten. Vlak bij de auto zagen we een mooie vogel, een Kea. We konden erg dichtbij komen, hij was helemaal niet bang.

Kea
DSC01266

's Avonds hebben we even snel fish & chips in Te Anau gegeten. We waren die avond laat thuis, het rijden was wel erg vermoeiend voor Joop. Cyril had ook aangeboden een stuk te rijden, maar dat wilden ze niet.

Donderdag hebben we de laatste inkopen gedaan in Invercargill en hebben we ons Thermarest matje kunnen omruilen, want deze was kapot gegaan. Echt goede service van Thermarest, het oude matje hoeften we niet eens terug te geven of te laten zien. 's Avonds hebben we samen gegeten met Shirley en haar zoons bij Fien en Joop.

Vrijdagochtend hebben we de bus gepakt naar Mossburn. Fien en Joop waren meegereden naar de bushalte om afscheid te nemen. We hebben echt genoten van de week dat we bij hun mochten logeren, wat een lieve mensen zijn dat!

Alle foto's en video's van Invercargill -Bluff -Te Anau - Milford Sound zie hier (Kies 'show info' voor de beschrijving)

5 opmerkingen:

 1. ha cy en laura, amazing wat een schitterende natuur. wat een ramp in christchurch, we hopen snel te horen of de familie in christchurch ok is. liefs cees en meta

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jeetje wat is het daar mooi,ik denk dat jullie je soms heel klein voelen zo in de natuur.
  fijn dat het met jullie goed gaat ,en ik hoop dat je snel goed nieuws horen van de familie in christchurch
  liefs ingeborg

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hey,

  ik wil volgend jaar 3 maanden nieuw zeeland per fiets doen.
  is dus goed te doen volgens jullie?
  Nog bruikbare tips?
  mail het me naar pietervanmoorsel@gmail.com

  bedankt

  jul;lie site zier er super uit

  BeantwoordenVerwijderen

Voeg hier reactie toe